Obrácený dijonský řízek

Recept Obrácený dijonský řízek

Přidal: , 31.5.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud máte rádi hořčici v jakékoli podobě, připravte si výborné řízky, potřené dijonskou hořčicí. Protlačené brambory jako příloha.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.5.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Vánoce, Oběd

SUROVINY

Na 4 porce:

4 plátkykrkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...)
4 lžícedijonské hořčice se zeleným pepřem
4 lžíceoleje
2 ksvejce
sůl
pepř
strouhanka
sádlo nebo jiný tuk na smažení
brambory
salát
petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí.
  2. Na každý plátek použijeme jednu lžíci hořčice. Uložíme do misky, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočívat 2 až 3 hodiny.
  3. Vejce si rozšleháme s trochou soli. Maso vyjmeme z marinády a obalíme z obou stran ve strouhance a rukou pořádně strouhanku vtlačíme do masa.
  4. Poté maso protáhneme ve vejcích a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami a salátem.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit