Obrácený dijonský řízek

Přidal: NejLucka, 31.5.2015
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud máte rádi hořčici v jakékoli podobě, připravte si výborné řízky, potřené dijonskou hořčicí. Protlačené brambory jako příloha.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 31.5.2015
Kategorie: Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
SUROVINY
Na 4 porce:
4 plátkykrkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...)
4 lžícedijonské hořčice se zeleným pepřem
4 lžíceoleje
2 ksvejce
sůl
pepř
strouhanka
sádlo nebo jiný tuk na smažení
brambory
salát
petrželka
- Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí.
- Na každý plátek použijeme jednu lžíci hořčice. Uložíme do misky, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočívat 2 až 3 hodiny.
- Vejce si rozšleháme s trochou soli. Maso vyjmeme z marinády a obalíme z obou stran ve strouhance a rukou pořádně strouhanku vtlačíme do masa.
- Poté maso protáhneme ve vejcích a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami a salátem.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Obrátený dijonský rezeň.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kotlet dijon na odwrót.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Panierte Dijon-Schnitzel an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Dijoni mustáros szelet fordított panírban.
Co to jsou protlačené brambory?