NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Obrácený dijonský řízek
Obrácený dijonský řízek
Recept Obrácený dijonský řízek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření s Tomem

Pokud máte rádi hořčici v jakékoli podobě, připravte si výborné řízky, potřené dijonskou hořčicí. Protlačené brambory jako příloha.

NejLucka NejLucka    ·   31.5.2015

Obrácený dijonský řízek

Pokud máte rádi hořčici v jakékoli podobě, připravte si výborné řízky, potřené dijonskou hořčicí. Protlačené brambory jako příloha.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na 4 porce:

4 plátky
krkovice bez kosti (může být kýta, kotleta, plecko...)
4 lžíce
dijonské hořčice se zeleným pepřem
4 lžíce
oleje
2 ks
vejce
sůl
pepř
strouhanka
sádlo nebo jiný tuk na smažení
brambory
salát
petrželka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí.
  2. Na každý plátek použijeme jednu lžíci hořčice. Uložíme do misky, zakápneme olejem a necháme v chladu odpočívat 2 až 3 hodiny.
  3. Vejce si rozšleháme s trochou soli. Maso vyjmeme z marinády a obalíme z obou stran ve strouhance a rukou pořádně strouhanku vtlačíme do masa.
  4. Poté maso protáhneme ve vejcích a na rozpáleném tuku pozvolna smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborami a salátem.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
bombadyl    ·   19.3.2021   ·   Odpovědět   ·  

Co to jsou protlačené brambory?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář