Obrácený kuŕecí řízek s bramborovou kaší

Náš tatínek kuřecí maso tak trochu haní a zatracuje, protože prý není příliš hodnotné, ale když dělají děcka "voči", mají ho mít. Je to taková odpočinková jízda po těch svátcích... :D Autor: Danka

Přidal:, 7.1.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Kuřecí, Maso, Vánoce, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Obrácený kuŕecí řízek s bramborovou kaší

Suroviny

2 velká kuřecí prsa
sůl
2-3 vejce
strouhanka
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy

  1. Maso naplocho rozřízneme na dvě poloviny, všechny 4 plátky lehce naklepeme a z obou stran osolíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Poté vložíme do strouhanky a důkladně zamačkáme dlaní strouhanku do masa (v prapůvodním postupu bylo...nasypat strouhanku na papír, na ni položit plátek masa a paličkou vklepat strouhanku do masa...hmmm... nepřejte si pak vidět tu kuchyň... a strouhanku si večer vyklepete i z podprsenky , krok 1).
  3. Plátky poté namočíme do vejce a ihned smažíme z obou stran dozlatova. Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Dají ze dělat i z vepřového, ale kuřecí maso je ideální, protože je rychle hotové, zatímco vepřové má tendenci se připalovat.