Obrácený kuŕecí řízek s bramborovou kaší

Přidal: Danula Vašíčková, 7.1.2019
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Náš tatínek kuřecí maso tak trochu haní a zatracuje, protože prý není příliš hodnotné, ale když dělají děcka "voči", mají ho mít. Je to taková odpočinková jízda po těch svátcích... :D Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 7.1.2019
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
2 velká kuřecí prsa
sůl
2-3 vejce
strouhanka
sádlo nebo olej na smažení
- Maso naplocho rozřízneme na dvě poloviny, všechny 4 plátky lehce naklepeme a z obou stran osolíme.
- Poté vložíme do strouhanky a důkladně zamačkáme dlaní strouhanku do masa (v prapůvodním postupu bylo...nasypat strouhanku na papír, na ni položit plátek masa a paličkou vklepat strouhanku do masa...hmmm... nepřejte si pak vidět tu kuchyň... a strouhanku si večer vyklepete i z podprsenky
).
- Plátky poté namočíme do vejce a ihned smažíme z obou stran dozlatova.
- Dají ze dělat i z vepřového, ale kuřecí maso je ideální, protože je rychle hotové, zatímco vepřové má tendenci se připalovat.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Obrátený kurací rezeň so zemiakovou kašou.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fordított csirkeszelet burgonyapürével.
KOMENTÁŘE K RECEPTU