NejRecept.cz Maso Vepřové maso Obrácený řízek od Nadi
Obrácený řízek od Nadi
Recept Obrácený řízek od Nadi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření s Tomem

Obrácený řízek od Nadi. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši.

NejLucka NejLucka    ·   20.9.2015

Obrácený řízek od Nadi

Obrácený řízek od Nadi. Jako přílohu můžeme zvolit bramborovou kaši.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4 plátky
vepřové krkovice bez kosti (výška 2 cm)
100 g
anglické nebo jiné slaniny
3 ks
vejce
2 ks
cibule
1 lžíce
plnotučné hořčice
strouhanka
sádlo na smažení
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí.
  2. Vložíme do strouhanky a rukou ji pořádně "naboucháme" do masa. Lepší je použít mikrotenový sáček. Obalené maso protáhneme rozšlehanými vejci a smažíme v rozpáleném tuku pozvolna z obou stran dozlatova.
  3. Poté přendáme do pekáčku. Na každý plátek masa dáme na céčka pokrájenou cibuli, plátky slaniny a vyskláme co nejtěsněji k sobě. Přiklopené zapékáme v troubě na 200 st. cca 30 minut. Pak sundáme poklici a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Iveta Hlavatá    ·   16.4.2024   ·   Odpovědět   ·  

Super 👍👍👍

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář