Obrácený švestkový koláč s krémem ze zakysané smetany

Recept Obrácený švestkový koláč s krémem ze zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento recept jsem musela vyzkoušet i se švestkami. Někdy jsem ho pekla s nastrouhanými jablky a byl vynikající. Vrch jsem však zdobila rozehřátou čokoládou a tentokrát jsem ji pouze nastrouhala. Vynikající. Autor: Jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
10 lžickrystalový cukr
5 lžicolej
150 mlmléko
20 lžicpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
2 lžícekakao

Dále potřebujeme:

700 gšvestky
3 lžícekrystalový cukr
3 lžícedětská krupice
3 bal.zakysaná smetana
3 bal.vanilkový cukr
podle chutičokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Švestky omyjeme a zbavíme pecky. Řeznou stranou je poklademe do plech s vyšším okrajem - dno jsme vyložili pečícím papírem. Použila jsem pekáč o rozměru 32x22cm. Vrch švestek posypeme krystalovým cukrem.
  2. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.
  3. Vyjmeme a švestky zasypeme třemi lžícemi dětské krupice. Následně nalijeme světlé těsto a cik-cak tmavé těsto.
  4. Těsto: vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko a následně i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Třetinu těsta oddělíme a přidáme kakao. Celý koláč pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
  5. Po upečení necháme vychladnout a naneseme krém - kysanou smetanu utřeme s vanilkovým cukrem.
  6. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit