Okurková limonáda

Přidal: Morjana, 18.1.2017
Kategorie: Džusy, mošty a limonády, Nápoje, Zdravé recepty, 15 minutovky
Nahraj fotku a pochlub se
Už jste zkoušeli okurkovou limonádu? Já jsem se napoprvé velmi bála rozmixované okurky, kterou dáváte do limonády, ale na závěr jsem byla mile překvapena z osvěžující chutě. Limonády dělávám velmi často právě v horkých letních dnech, kdy naše tělo potřebuje dostatek tekutin. Odborníci říkají, že v horkých letních dnech netřeba pít extrémně ledové vody, protože takéto vody tělo zchladí okamžitě a na velmi krátkou dobu a zároveň je to pro tělo velký šok, proto dělávám limonády bez ledu. Kdo chce může přidat i více cukru nebo medu, případně plátky citronu. Autor: Morjana
Nahraj fotku a pochlub se
Přidal: Morjana, 18.1.2017
Kategorie: Džusy, mošty a limonády, Nápoje, Zdravé recepty, 15 minutovky
SUROVINY
Okurkova limonáda:
- Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do zhruba 1-litrové nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré.
- Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 – 15 minut v chladničce
- Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem
- Dolijeme vodou a velmi dobře limonádu promícháme, aby měla vyváženou chuť
- Přidáme kostky ledu, kterými rozhodně nešetříme a připravený nápoj necháme vychladnout v chladničce