Okurková limonáda

Recept Okurková limonáda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Už jste zkoušeli okurkovou limonádu? Já jsem se napoprvé velmi bála rozmixované okurky, kterou dáváte do limonády, ale na závěr jsem byla mile překvapena z osvěžující chutě. Limonády dělávám velmi často právě v horkých letních dnech, kdy naše tělo potřebuje dostatek tekutin. Odborníci říkají, že v horkých letních dnech netřeba pít extrémně ledové vody, protože takéto vody tělo zchladí okamžitě a na velmi krátkou dobu a zároveň je to pro tělo velký šok, proto dělávám limonády bez ledu. Kdo chce může přidat i více cukru nebo medu, případně plátky citronu. Autor: Morjana

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Okurkova limonáda:

1,5 lperlivá (případně i neperlivá) voda
1 kssalátová okurka
2 PLmed nebo třtinový cukr
2 kslimetka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do zhruba 1-litrové nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré.
  2. Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 – 15 minut v chladničce
  3. Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem
  4. Dolijeme vodou a velmi dobře limonádu promícháme, aby měla vyváženou chuť
  5. Přidáme kostky ledu, kterými rozhodně nešetříme a připravený nápoj necháme vychladnout v chladničce
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit