Opilé koblížky

Recept Opilé koblížky

Přidal: , 22.2.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Dělala jsem je dnes poprvé, ale povedly se. Jsem spokojena. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.2.2016

Kategorie: Nejlepší dezerty, Koblihy, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

250 ghladké mouky
250 gkvalitního hustého tvarohu (nejlépe farmářský)
2 ksvejce
1 ksžloutek
1 ksbílek
1 sáčekvanilkového cukru s rumovou příchutí
špetkasoli
1 bal.kypřící prášek do pečiva
4 lžícerumu
hrstbrusinek + rum k jejich macerování
olej nebo sádlo ke smažení
jemný krupicový cukr + 2 lžičky mleté skořice k obalení koblížků

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si namočíme brusinky do rumu a necháme je přes noc hezky nacucat.
  2. Do mísy dáme tvaroh, 2 vejce a žloutek, vanilkový rumový cukr, rum, špetku soli. To vše vymícháme do hladkého krému. Mouku s práškem do pečiva prosijeme a přidáme k tvarohu. Přidáme brusinky. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
  3. V kastrolu rozpálíme dostatečné množství tuku a pomocí dvou lžic tvarujeme malé koblížky, které lžící klademe do tuku. Pozvolna smažíme z obou stran dozlatava. Tuku musí být tolik, aby koblížky plavaly. Také by se navzájem neměly dotýkat. Smažení jedné várky trvá cca 10-15 minut.
  4. Usmažené koblížky vybereme děrovanou lžící a necháme na papírové utěrce vsáknout přebytečný tuk. Ještě telé je obalujeme ve skořicovém cukru (smícháme krupicový cukr se skořicí) Můžeme použít také skořicový cukr Dr.Oetker.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit