NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Opilé koblížky
Opilé koblížky
Recept Opilé koblížky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   22.2.2016

Opilé koblížky

Dělala jsem je dnes poprvé, ale povedly se. Jsem spokojena. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
250 g
hladké mouky
250 g
kvalitního hustého tvarohu (nejlépe farmářský)
2 ks
vejce
1 ks
žloutek
1 ks
bílek
1 sáček
vanilkového cukru s rumovou příchutí
špetka
soli
1 bal.
kypřící prášek do pečiva
4 lžíce
rumu
hrst
brusinek + rum k jejich macerování
olej nebo sádlo ke smažení
jemný krupicový cukr + 2 lžičky mleté skořice k obalení koblížků
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si namočíme brusinky do rumu a necháme je přes noc hezky nacucat.
  2. Do mísy dáme tvaroh, 2 vejce a žloutek, vanilkový rumový cukr, rum, špetku soli. To vše vymícháme do hladkého krému. Mouku s práškem do pečiva prosijeme a přidáme k tvarohu. Přidáme brusinky. Nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh.
  3. V kastrolu rozpálíme dostatečné množství tuku a pomocí dvou lžic tvarujeme malé koblížky, které lžící klademe do tuku. Pozvolna smažíme z obou stran dozlatava. Tuku musí být tolik, aby koblížky plavaly. Také by se navzájem neměly dotýkat. Smažení jedné várky trvá cca 10-15 minut.
  4. Usmažené koblížky vybereme děrovanou lžící a necháme na papírové utěrce vsáknout přebytečný tuk. Ještě telé je obalujeme ve skořicovém cukru (smícháme krupicový cukr se skořicí) Můžeme použít také skořicový cukr Dr.Oetker.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář