NejRecept.cz Dezerty Moučníky Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem
Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem
Recept Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Gaštanka

Krémové řezy s ořechovým těstem. Krém: vanilkový a čokoládový. Vrch ozdobený strouhanou hořkou čokoládou. Mňamka!

Gaštanka    ·   20.3.2015

Ořechové řezy s vanilkovým a čokoládovým krémem

Krémové řezy s ořechovým těstem. Krém: vanilkový a čokoládový. Vrch ozdobený strouhanou hořkou čokoládou. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

7 ks
bílku
200 g
kr. cukr
150 g
mleté vlašské ořechy
4 lžíce
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Vanilkový krém:

7 ks
žloutku
2 bal.
vanilkový pudink
600 ml
mléka
1 lžíce
hladká mouka
200 g
máslo
200 g
moučkový cukr

Dále budeme potřebovat:

250 g
sušenky
100 ml
rum
100 g
tmavá čokoláda
50 g
tmavá čokoláda - na strouhání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme mixérem na tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Když máme hmotu tuhou, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými ořechy.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vysložili papírem a upečeme při teplotě 160 stupňů. Velikost plechu 30x35 cm.
  3. Krém: 300 ml mléka nalijeme do misky, přidáme žloutky, pudinkové prášky, mouku a důkladně vymícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko nalijeme do hrnce a dáme ohřát. Když je mléko horké přidáme za stálého míchání žloutkovou mléčnou směs a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout.
  4. Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink.
  5. Připravený vanilkový krém rozdělíme na 2 části. Jednu polovinu navrstvíme na vychladlý plát těsta a pěkně uhladíme. Naskládáme sušenky, které jsme předem namočili do rumu.
  6. Do druhé poloviny krému přidáme rozpuštěnou čokoládu (100 g) a spojíme. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme.
  7. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky ztuhnout. Nakrájíme úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář