Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Tradiční zákusek našich babiček. Peču ho velmi ráda, je zcela jednoduchý a zároveň i velmi chutný. Je třeba se zbavit zásob vlašských oříšků, které jsme ještě s rodinkou sbírali na podzim a po večerech čistili. Tento koláček je ideální oříškový dezert po vydatném obědě. Ještě pár kousků zůstalo i po dnešním obědě, takže o dezert už máme doma postaráno. Autor: BaraK

Přidal:, 7.5.2017
Kategorie: Moučníky
Recept Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Suroviny

Těsto:
25 dkgmásla (rozehřát)
25 dkgmoučkového cukru
25 dkgpolohrubé mouky
20 dkgmletých vlašských ořechů
1 bal.prášěk do pečiva
sníh ze 6 bílků
Poleva:
6 ksžloutků
20 dkgmoučkového cukru

Postup přípravy

  1. Smícháme všechny suroviny na těsto.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů dozlatova. (Ale pro jistotu to vždy ještě zkontroluji špejlí).
  3. Po dopečení utřeme žloutky s cukrem a ještě na teplou placku rozetřeme.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Necháme ztuhnout a jíme! :)