NejRecept.cz Dezerty Moučníky Ořechový sen se žloutkovým krémem a šlehačkou
Ořechový sen se žloutkovým krémem a šlehačkou
Recept Ořechový sen se žloutkovým krémem a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Pokud máte v oblibě ořechové zákusky, tak tento recept je určitě pro Vás. Kombinace vlašských a lískových ořechů spolu se žloutkovým krémem a šlehačkou. Tento dezert jsem připravovala na narozeniny mé kamarádky a řeknu vám, sklidil takový úspěch jako žádný koláč. Ten krém určitě připravím nejblíže jen tak do sklenic spolu s piškoty a pak bílky využiji na sněhové pusinky. Krém byl asi nejlepší jaký jsem jedla. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   22.2.2015

Ořechový sen se žloutkovým krémem a šlehačkou

Pokud máte v oblibě ořechové zákusky, tak tento recept je určitě pro Vás. Kombinace vlašských a lískových ořechů spolu se žloutkovým krémem a šlehačkou. Tento dezert jsem připravovala na narozeniny mé kamarádky a řeknu vám, sklidil takový úspěch jako žádný koláč. Ten krém určitě připravím nejblíže jen tak do sklenic spolu s piškoty a pak bílky využiji na sněhové pusinky. Krém byl asi nejlepší jaký jsem jedla. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

8 ks
bílka
150 g
kr. cukr
100 g
mleté lískové ořechy
100 g
mleté vlašské ořechy
2 bal.
vanilkový cukr
1 ks
citron - šťáva + kůra

Krém:

8 ks
žloutku
4 lžíce
moučkový cukr
4 bal.
vanilkový cukr
200 g
bílá čokoláda
150 g
smetana ke šlehání
100 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

200 ml
smetana ke šlehání
100 g
mleté lískové ořechy
100 g
mleté vlašské ořechy
čokoládové sušenky na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Bílky si vyšleháme s citr. šťávou, kr. a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme mleté lískové a vlašské ořechy a vše spolu důkladně promícháme. Takto připravené těsto si navrstvíme na papírem vyložený plech. Pečeme při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata, asi 10 min, sledujeme.
  2. Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme nad párou do pěny. Přidáme na kousky nalámanou bílou čokoládou a mícháním ji rozpustíme. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout. Do mírně vychladlého krému vmícháme máslo a vyšlehanou smetanu.
  3. Upečené těsto si rozdělíme na 2 části. Jednu část těsta potřeme polovinou krému, položíme druhý plát těsta a znovu potřeme krém. Můžeme naskládat různé ovoce a posypeme mletými vlašskými a lískovými ořechy. Vrch ozdobíme vyšlehanou smetanou a poklademe čokoládové sušenky. Dobrou chuť!
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář