Originální BOUNTY koláčky
Originální bounty řezy, které si tak oblíbíte, že BOUNTY bude klasickým dezertem po nedělním obědě. Je velmi jednoduchý na přípravu a věřte, že z plechu zmizí za pár minut. Autor: Petra H
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
4 ksvejce
80 gpolohrubá mouka
20 gkakao
20 gbramborový škrob
120 gkr. cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
Krém:
6-7 PLdětská krupice
500 mlmléka
200 gkr. cukr
200 gmáslo
1 bal.vanilkový cukr
250 gkokos
Dekorace:
150 mlmléka
1 bal.šlehačka v prášku Dr. Oetker
kakao
- Polohrubou mouku, kakao, prášek do pečiva a bramborový škrob prosejeme do misky.
- V druhé misce vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Když máme vyšlehanou pěnu, vařečkou přimícháme sypkou směs a těsto nalijeme do vyššího plechu, který jsme vystlali pečícím papírem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje těsta nezačnou odlepovat od stěny plechu.
- Upečené těsto vyndáme a necháme vychladnout.
- Do mléka přidáme vanilkový a kr. cukr a dáme ohřát na mírný oheň. Když mléko vře, pomalu přisypáváme dětskou krupici a uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
- Máslo utřeme do pěny, postupně přidáváme po lžících vychladlou krupici a na závěr přimícháme kokos.
- Pomocí okrouhlé formičky vykrojíme z těsta kolečka, potřeme je krémem a zakryjeme druhým kolečkem těsta.
KOMENTÁŘE K RECEPTU