Osvěžující jablečný krémeš

Recept Osvěžující jablečný krémeš

Přidal: , 27.5.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Osvěžující řezy, které mě naučila dělat ještě moje mamka. Klasický krémeš je obecně velmi oblíbený, ale já jsem ho někdy vůbec neměla ráda. Samý krém, samá šlehačka a těsto tenoučké, skoro vůbec. No když jsem vyzkoušela udělat tento, s nastrouhanými jablky, tak jsem názor změnila. Klasický už nedělám, již připravuji pouze tento. Vhodný je i na léto, jen ho třeba skladovat v ledničce a vybrat ho těsně před podáváním. Už při pohledu na fotku se mi sliny sbíhají a mám chuť ho udělat. Autor: Marta M.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.5.2017

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka

SUROVINY

Těsto:

5 ksvajíčka
150 gpolohrubá mouka
150 gmoučkový cukr
1/2 bal.prášek do pečiva
3 PLvoda

Jablečná náplň:

1 kgočištěných jablek
2 ksvanilkový cukr

Pudinková náplň:

700 mlmléka
2 kszlatý klas
100 gmoučkový cukr
40 gkr. cukr
200 gmásla
250 mlšľehačková smetana
na ozdobučokoládová rýže

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Očištěné jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložím pečící papírem a navrstvím jablka.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do žloutkovej pěny.
  3. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  4. Těsto vyliji na jablka a dám upéct.
  5. Uvaříme pudink z mléka, zlatého klasu a kr. cukru. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a přidáme vychladlý pudink.
  6. Vychladlý koláč překlopíme a odstraníme papír. Pudinkovou náplň opatrně rozmažeme na jablečnou.
  7. Vyšleháme šlehačku a namažeme na koláč. Na závěr pouze ozdobím čokoládovou rýží.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit