NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Osvěžující jablečný krémeš
Osvěžující jablečný krémeš
Recept Osvěžující jablečný krémeš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Marta Mlyn    ·   27.5.2017

Osvěžující jablečný krémeš

Osvěžující řezy, které mě naučila dělat ještě moje mamka. Klasický krémeš je obecně velmi oblíbený, ale já jsem ho někdy vůbec neměla ráda. Samý krém, samá šlehačka a těsto tenoučké, skoro vůbec. No když jsem vyzkoušela udělat tento, s nastrouhanými jablky, tak jsem názor změnila. Klasický už nedělám, již připravuji pouze tento. Vhodný je i na léto, jen ho třeba skladovat v ledničce a vybrat ho těsně před podáváním. Už při pohledu na fotku se mi sliny sbíhají a mám chuť ho udělat. Autor: Marta M.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vajíčka
150 g
polohrubá mouka
150 g
moučkový cukr
1/2 bal.
prášek do pečiva
3 PL
voda

Jablečná náplň:

1 kg
očištěných jablek
2 ks
vanilkový cukr

Pudinková náplň:

700 ml
mléka
2 ks
zlatý klas
100 g
moučkový cukr
40 g
kr. cukr
200 g
másla
250 ml
šľehačková smetana
na ozdobu
čokoládová rýže
Postup receptu
Vytisknout
  1. Očištěné jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložím pečící papírem a navrstvím jablka.
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vodu. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme do žloutkovej pěny.
  3. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  4. Těsto vyliji na jablka a dám upéct.
  5. Uvaříme pudink z mléka, zlatého klasu a kr. cukru. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a přidáme vychladlý pudink.
  6. Vychladlý koláč překlopíme a odstraníme papír. Pudinkovou náplň opatrně rozmažeme na jablečnou.
  7. Vyšleháme šlehačku a namažeme na koláč. Na závěr pouze ozdobím čokoládovou rýží.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář