Osvěžující kiwi dort bez pečení

Recept Osvěžující kiwi dort bez pečení
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Osvěžující dort plný šlehačky a kiwi. Sušenkový základ namísto pečené piškoty. Lahodná chuť a jednoduchá příprava. Vyzkoušejte, dělala jsem už s jahodami, malinami, dokonce i s mandarinkovou šťávou, do které jsem přidala více želatiny, aby to pořádně drželo. Na letní oslavy vynikající volba. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

Základ:

200 gsušenky
100 gmáslo

Bílý krém:

400 gsmetanový sýr
350 mlsmetana ke šlehání
150 gmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 lžícecitronová šťáva
10 gželatina v prášku

Kiwi vrstva:

1 kgkiwi
200 gmoučkový cukr
20 gželatina v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky rozmixujeme na jemný prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm a vyložíme ji papírem. Navrstvíme sušenky a pěkně uhladíme.
  2. Smetanu vyšleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Do smetanového sýra přidáme citrónovou šťávu, nabobtnanou želatinu a promícháme. Pak vmícháme vyšlehanou šlehačku a spojíme. Hmotu navrstvíme na sušenkový základ.
  3. Připravíme si menší misku, kterou zvenku obalíme potravinářskou fólií a vtlačíme ji do středu smetanové nádivky. Odložíme do lednice na 2 hodiny. Po 2 hodinách vybereme misku tak, aby fólie zůstala na krému. Teprve potom opatrně odstraníme fólii.
  4. Kiwi očistíme a pomocí mixéru rozmixujeme na kaši. Přidáme cukr a dáme na mírný oheň. Ohřejeme, dokud se cukr nerozpustí. Želatinu připravíme podle návodu na obalu a přidáme ji do kiwi hmoty a promícháme. Necháme celou hmotu mírně vychladnout a následně ji opatrně vlijeme na bílý krém. Necháme v chladničce odstát celou noc a druhý den podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit