Ovocný hrnkový pudinkový koláček

Osvěžující koláček, který je vhodný na horké jarní nebo letní dny. Klasické hrnkové těsto, na které nepotřebujete použít váhu, takže si poradíte i s hrnkem. Klasický objem hrnku, čili 250 ml použijeme jako odměrku a můžeme se pustit do přípravy. Zbožňuji hrnkové koláče. Ty jsou jednoduché a rychlé. Krém z pudinku a másla a na vrchu osvěžující želatina s domácím ovocem. Už jsou jahody, tak zkuste. Autor: Akeber

Přidal:, 1.6.2017
Kategorie: Moučníky
Ovocný hrnkový pudinkový koláček

Suroviny

Potřebujeme: (1 hrnek = 250 ml):
3 ksvejce
1 hrnekmoučkového cukru
1/2 hrnkuolej
1 hrnekmléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1/2 bal.prášek do pečiva
1 bal.vanilkový cukr
2 bal.želatiny
3 bal.vanilkového pudinku
1 litrmléka
4 PLkr. cukru
250 gmásla 82%
ovoce kiwi nebo ostružiny, mandarinky, jahody

Postup přípravy

  1. Vajíčka oddělíme. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny v druhé misce. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a olej. A nakonec sníh z bílků. Už jen zlehka vařečkou promícháme.
  2. Těsto vylijeme na plech, na který jsme dali pečící papír a dáme péct do předem předehřáté trouby na 170C. Peču na malém plechu 25cm X 37cm nebo dortové formě.
  3. Uvaříme pudink podle návodu. Ponecháme vychladnout a stáhneme kůži.
  4. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme po lžičkách pudink. Dobře dohladka vyšleháme.
  5. Krém natřeme na vychladlé těsto. Poklademe na povrch ovoce.
  6. Želatinu uděláme podle návodu na obalu. Poklademe ovoce a polijeme povrch koláče. A to postupme nejdříve nalijeme 10 lžic a necháme ztuhnout, znovu polijeme a necháme ztuhnout a tak postupně. Pokud bychom nalili želatinu najednou velmi dlouho by tuhla a mohlo by se stát, že by prosákla na dno formy.