NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Ovocný hrnkový pudinkový koláček
Ovocný hrnkový pudinkový koláček
Recept Ovocný hrnkový pudinkový koláček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Akeber

Osvěžující koláček, který je vhodný na horké jarní nebo letní dny. Klasické hrnkové těsto, na které nepotřebujete použít váhu, takže si poradíte i s hrnkem. Klasický objem hrnku, čili 250 ml použijeme jako odměrku a můžeme se pustit do přípravy. Zbožňuji hrnkové koláče. Ty jsou jednoduché a rychlé. Krém z pudinku a másla a na vrchu osvěžující želatina s domácím ovocem. Už jsou jahody, tak zkuste. Autor: Akeber

Akeber    ·   1.6.2017

Ovocný hrnkový pudinkový koláček

Osvěžující koláček, který je vhodný na horké jarní nebo letní dny. Klasické hrnkové těsto, na které nepotřebujete použít váhu, takže si poradíte i s hrnkem. Klasický objem hrnku, čili 250 ml použijeme jako odměrku a můžeme se pustit do přípravy. Zbožňuji hrnkové koláče. Ty jsou jednoduché a rychlé. Krém z pudinku a másla a na vrchu osvěžující želatina s domácím ovocem. Už jsou jahody, tak zkuste. Autor: Akeber

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme: (1 hrnek = 250 ml):

3 ks
vejce
1 hrnek
moučkového cukru
1/2 hrnku
olej
1 hrnek
mléko
2 hrnky
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
1 bal.
vanilkový cukr
2 bal.
želatiny
3 bal.
vanilkového pudinku
1 litr
mléka
4 PL
kr. cukru
250 g
másla 82%
ovoce kiwi nebo ostružiny, mandarinky, jahody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka oddělíme. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny v druhé misce. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a olej. A nakonec sníh z bílků. Už jen zlehka vařečkou promícháme.
  2. Těsto vylijeme na plech, na který jsme dali pečící papír a dáme péct do předem předehřáté trouby na 170C. Peču na malém plechu 25cm X 37cm nebo dortové formě.
  3. Uvaříme pudink podle návodu. Ponecháme vychladnout a stáhneme kůži.
  4. Máslo vyšleháme a postupně přidáváme po lžičkách pudink. Dobře dohladka vyšleháme.
  5. Krém natřeme na vychladlé těsto. Poklademe na povrch ovoce.
  6. Želatinu uděláme podle návodu na obalu. Poklademe ovoce a polijeme povrch koláče. A to postupme nejdříve nalijeme 10 lžic a necháme ztuhnout, znovu polijeme a necháme ztuhnout a tak postupně. Pokud bychom nalili želatinu najednou velmi dlouho by tuhla a mohlo by se stát, že by prosákla na dno formy.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Evelin777    ·   17.9.2020   ·   Odpovědět   ·  

Moc děkuji ☺

Evelin777    ·   15.9.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den,ty řezy jsou náádherné...Chtěla bych se zeptat,jakou želatinu používáte...Moc předem děkuji...Eva

NejLucka NejLucka    ·   17.9.2020   ·   Odpovědět   ·  

Klasické dortové želé :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář