Ovocný koláč s drobenkou

Jednoduchý sezónní koláček s drobenkou. Posypaný moučkovým cukrem. Vyzkoušejte a uvidíte, že Vám bude chutnat.

Recept Ovocný koláč s drobenkou

Suroviny

Těsto:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrystalového cukru
1 hrnekmléka
3/4 hrnkuoleje
2 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
0,7 dlzavařené meruňky
sezónní ovoce (ostružiny, černý rybíz, maliny)
Drobenka:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekkrystalového cukru
150 gmásla
1 bal.vanilkového cukru
1 bal.skořicového cukru

Postup přípravy

  1. Nejdříve vyšleháme tekuté suroviny - vejce, olej, mléko a přidáme sypké suroviny - mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a cukr. Krátce spojíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Těsto vylijeme na papírem vyložený plech a pěkně uhladíme.
  3. Poklademe polovinu meruněk.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Pomezi meruňky naskládáme sezónní ovoce (ostružiny, černý rybíz, maliny ...).
  5. Do mísy si připravíme suroviny na drobenku - rukou mícháme máslo pokojové teploty s moukou a cukry, dokud se masa nedrolí. Trvá to asi 5 minut.
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Drobenkou rovnoměrně posypeme ovoce.
  7. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, asi 45 minut.
  8. Koláček upečeme do zlatova. Můžeme zkontrolovat střed těsta zápalkou/páratkom, zda je dostatečně upečené. Necháme vychladnout.
  9. Koláček nařízneme a můžeme podávat. Dobrou chuť!