Ovocný koláč s drobenkou

Jednoduchý sezónní koláček s drobenkou. Posypaný moučkovým cukrem. Vyzkoušejte a uvidíte, že Vám bude chutnat.

Recept Ovocný koláč s drobenkou

Suroviny

Těsto:
2 hrnkypolohrubé mouky
1 hrnekkrystalového cukru
1 hrnekmléka
3/4 hrnkuoleje
2 ksvejce
1 bal.prášek do pečiva
0,7 dlzavařené meruňky
sezónní ovoce (ostružiny, černý rybíz, maliny)
Drobenka:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekkrystalového cukru
150 gmásla
1 bal.vanilkového cukru
1 bal.skořicového cukru

Postup přípravy

  1. Nejdříve vyšleháme tekuté suroviny - vejce, olej, mléko a přidáme sypké suroviny - mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a cukr. Krátce spojíme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Těsto vylijeme na papírem vyložený plech a pěkně uhladíme.
  3. Poklademe polovinu meruněk.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pomezi meruňky naskládáme sezónní ovoce (ostružiny, černý rybíz, maliny ...).
  5. Do mísy si připravíme suroviny na drobenku - rukou mícháme máslo pokojové teploty s moukou a cukry, dokud se masa nedrolí. Trvá to asi 5 minut.
    Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Drobenkou rovnoměrně posypeme ovoce.
  7. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, asi 45 minut.
  8. Koláček upečeme do zlatova. Můžeme zkontrolovat střed těsta zápalkou/páratkom, zda je dostatečně upečené. Necháme vychladnout.
  9. Koláček nařízneme a můžeme podávat. Dobrou chuť!