Pampeliškový med

Recept Pampeliškový med

Přidal: , 26.6.2015

Kategorie: Pampeliškový, Med, Zavařeniny, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí med připravený z květů pampelišky. Z této dávky jsou dvě skleničky a kousek. Skleničky mají obsah 400 ml. Proti světlu má barvu med žlutou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.6.2015

Kategorie: Pampeliškový, Med, Zavařeniny, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

300 květůpampelišek
1 lvody
1 kgkrystalového cukru
1 kscitron
1 kspomeranč

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pampeliškové květy sbíráme nejlépe v poledne, kdy jsou hodně rozvité. Trháme jenom květy.
  2. Utržené květy lehce opláchneme, nalijeme na ně 1 l vody a vaříme na stupni č. 4 (mírny oheň) cca 20 minut. Po uvaření je necháme louhovat 24 hodin.
  3. Druhý den je scedíme přes husté sítko, rukou vymačkáme, přidáme šťávu z pomeranče a citronu a rozmícháme cukr. Vaříme ještě odkryté hodinku.
  4. Čím déle budete med vařit, bude se vyvařovat voda a med bude hustší. Z této dávky jsou dvě skleničky a kousek. Skleničky mají obsah 400 ml. Proti světlu má barvu med žlutou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit