NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Recept Pařížské rohlíčky
Reny Naty A.    ·   17.12.2015

Pařížské rohlíčky

Tradiční pařížské rohlíky - křehké těsto, pařížský krém politý rozpuštěnou čokoládou. Autor: Reny

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 ks
vejce
250 g
moučkový cukr
150 g
lískové oříšky
150 g
mleté ​​mandle

Pařížský krém:

1/2 l
smetana ke šlehání
150 g
kr. cukr
5 lžic
kakao
200 g
kvalitní tmavá čokoláda
250 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. 2 ks celá vajíčka ušlehám mixérem s 250 g moučk. cukrem. Pak jsem dala 150 g lískových a 150 g mletých mandlí. Stříkame cukr. pytlíkem na plech a pečeme při horkém vzduchu na 140 °C cca 20 minut.

    * TIP: V originálním receptu se do těsta přidávali klasické mleté vlašské oříšky, ale já jsem oříšky vyměnila za lískové a namíchala je s mandlemi.
  2. Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření odstavíme a do horkého zamícháme nalámanou čokoládu. Pak vmícháme pokrájené máslo a necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme. Vychladnuté strčíme do lednice a na druhý den mixérem jen lehce promíchat - ten krém nemá chybu - můžete použít na dorty nebo jen jako dezert do mističek.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky/pekařky - Reny Naty A.

Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Lenka Lenka    ·   16.4.2021   ·   Odpovědět   ·  

Dnes jsem dělala po druhé jen s vlašských ořechů. Recept je opravdu luxusní , ten krém je jako od mistra , díky za něj , ale pozor tohle je pravdu návykové 🙏😂🙏

NejLucka NejLucka    ·   27.4.2021   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář