Pařížské rohlíčky

Přidal: Reny Naty A., 17.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty
Tradiční pařížské rohlíky - křehké těsto, pařížský krém politý rozpuštěnou čokoládou. Autor: Reny
Přidal: Reny Naty A., 17.12.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Moučníky, Dezerty
SUROVINY
Těsto:
2 ksvejce
250 gmoučkový cukr
150 glískové oříšky
150 gmleté mandle
Pařížský krém:
1/2 lsmetana ke šlehání
150 gkr. cukr
5 lžickakao
200 gkvalitní tmavá čokoláda
250 gmáslo
- 2 ks celá vajíčka ušlehám mixérem s 250 g moučk. cukrem. Pak jsem dala 150 g lískových a 150 g mletých mandlí. Stříkame cukr. pytlíkem na plech a pečeme při horkém vzduchu na 140 °C cca 20 minut.
* TIP: V originálním receptu se do těsta přidávali klasické mleté vlašské oříšky, ale já jsem oříšky vyměnila za lískové a namíchala je s mandlemi. - Za stálého míchání svaříme smetanu, cukr a kakao. Po krátkém povaření odstavíme a do horkého zamícháme nalámanou čokoládu. Pak vmícháme pokrájené máslo a necháme vychladnout. Během chladnutí občas promícháme. Vychladnuté strčíme do lednice a na druhý den mixérem jen lehce promíchat - ten krém nemá chybu - můžete použít na dorty nebo jen jako dezert do mističek.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky/pekařky - Reny Naty A.
Zdroj: Pečení všeho druhu ORIGINAL
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Parížske rožky.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Paryskie rogaliki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Pariser Kipferl an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Párizsi kiflik.
Dnes jsem dělala po druhé jen s vlašských ořechů. Recept je opravdu luxusní , ten krém je jako od mistra , díky za něj , ale pozor tohle je pravdu návykové 🙏😂🙏
díky :)