Paštika z kuřecích jater s jablky

Přemýšlela jsem, co na snídani. Máslo, pomazánkové máslo, vajíčková pomazánka je u nás doma taková klasika, po čem sáhneme, abychom natřeli čerstvé pečivo, ale chtělo to něco nového, co lahodí naší chuti. Manžel je masový, já spíše zeleninová, ale po této chutné domácí paštice jsem se oblizovala až za ušima :) Víte, co jíte, z čehož je paštika připravena, bez žádných přidaných éček, bez žádných konzervantů a čerstvým máslem nahoře. Autor: Lacusin

Paštika z kuřecích jater s jablky

Suroviny

500 gkuřecích jater
2 ksčervené cibule
50 gsádla
dle chutikoření na divočinu
1 ksjablko
100 mlsmetany
100 gmásla
dle chutisůl, pepř
máslo na zalití hotové paštiky

Postup přípravy

  1. Na sádle osmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli.
  2. Přidáme omytá a očištěná játra a opékáme dokud se neodpaří veškerá tekutina. Přidáme drobně pokrájené jablko, máslo, smetanu, divoké koření, pepř a 5 minut podusíme.
  3. Paštiku rozmixujeme dohladka, osolíme dle chuti a vlijeme do vhodné nádoby.
  4. Zalijeme rozpuštěným máslem a necháme do druhého dne ztuhnout.