Pastýřské plněné placky - jídlo chudých

Jídlo chudých. Někdy lidem stačila mouka, voda, brambory a věděli z toho připravit chutné jídlo za málo peněz. Vyzkoušejte to i teď.

Přidal:, 11.8.2016
Kategorie: Oběd
Recept Pastýřské plněné placky - jídlo chudých

Suroviny

500 ghladká mouka
300 mlvoda
400 gvařené brambory
1 kscibule
1 ČLsůl
rostlinný olej
petrželka

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme do misky, přidáme vodu, sůl a spracujele hladké těsto, které se nelepí na stěny misky. Necháme zakryté bavlněnou utěrkou odpočívat cca 15 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Zatímco těsto odpočívá, uvařené brambory nakrájíme na mini kostičky, přidáme nasekanou petrželkou a nakrájenou cibuli. Osolíme a promícháme.
  3. Těsto rozdělíme na menší kuličky, které na pomoučené pracovní desce rozválíme na tenký plát. Do středu navrstvíme náplň a kraje těsta přeložíme do středu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vytvoříme placku, kterou na rozpálené pánvi s trochou oleje smažíme z obou stran dozlatova.
  5. Podáváme se zakysanou smetanou nebo s sklenicí mléka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Zdroj: Tak prosto