NejRecept.cz Zdravé recepty Fitness Pečená jáhlová kaše extra čokoládová
Pečená jáhlová kaše extra čokoládová
Recept Pečená jáhlová kaše extra čokoládová
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
_Nikoleta_    ·   24.5.2022

Pečená jáhlová kaše extra čokoládová

Skvělá, chutná a plnohodnotná snídaně, připravená předem, kterou stačí ráno vytáhnout z chladničky. Chcete-li zkusit změnu, namísto ovesné kaše si můžete připravit kaši z jáhel. Já jsem tentokrát vyzkoušela pečenou, extra čokoládovou.

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Ingredience

120 g
jáhly
cca 350 ml
voda
100 g
hořká čokoláda
200 g
kokosové mléko z konzervy
20 g
čokoládový protein (není třeba)
10 g
kakao
10 g
čokoládový pudinkový prášek
20 g
med
2 ks
vyšlehané bílky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jáhly propláchneme vroucí vodou. Dáme ho do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Občasně mícháme.
  2. Když většina vody vsákne, přidáme kokosové mléko a promícháme. Následně přidáme nalámanou hořkou čokoládu a mícháme, až se rozpustí.
  3. Kakao, protein a pudinkový prášek rozmícháme v troše vody a vmícháme do hrnce s jáhly. Nakonec osladíme a vmícháme vyšlehané bílky.
  4. Uvařenou kaši nalijeme do malé zapékací misky a pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Konzumovat můžeme teplé i studené a ke kaši můžeme přidat tvaroh nebo jogurt.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář