Pečená krkovička na leču

Pořádná dávka chutného masíčka. Použila jsem i domácí lečo. Určitě vyzkoušejte v neděli, Vaši doma si pochutnají. Jako přílohu jsem zvolila klasické vařené brambory s petrželkou.

Přidal:, 23.8.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd, Část dne, Večeře
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Pečená krkovička na leču

Suroviny

4 ksplátky vepřové krkovičky
2 kscibule
1 sklenicenaloženého zeleninového leča
2 lžíceplnotučné hořčice
sádlo nebo máslo
pepř, sůl

Postup přípravy

  1. Zapékací misku vytřeme sádlem nebo máslem, poklademe na silnější plátky pokrájenými kolečky cibule.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na cibule rozložíme skleničku nakládaného leča.
  3. Plátky krkovice osolíme, okořeníme pepřem, nakonec z jedné strany potřeme hořčicí, tou nepotřenou je poklademe do zapékací misky na cibuli a lečo.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Zaklopíme nebo přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C tak 1 hodinu.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí