Pečená plněná vykostěná kuřecí stehna - fotopostup

Dnešní sváteční oběd ve znamení drůbeže. Pečená plněná vykostěná kuřecí stehna. Skutečně výborné jídlo. Jako přílohu se volila vařené brambory a zeleninu ze zahrady. Autor: Izabelka

Přidal:, 30.9.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Kuřecí
Recept Pečená plněná vykostěná kuřecí stehna - fotopostup

Suroviny

Základ:
5 ksstehno kuřecí
podle chutisůl
špetkapepř
špetkapaprika červená mletá
Náplň:
2 ksstarší rohlíky
1 ksžlutá paprika
1 ksrajče
špetkasůl
1 ksvejce
1 PLsádlo
Příloha:
brambory vařené
zelenina

Postup přípravy

  1. Dostala jsem od kamaráda instruktáž, jak vykostit kuřecí stehno bez poškození kůže. Velkou kost jsem prostě uchytila do utěrky pootočila a vylomila, otvor který mi vznikl po vylomení kosti jsem použila jako prostor pro nádivku. Menší kost nebyl problém vybrat. Kosti jsem použila do vývaru, vařila se kuřecí polévka.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Připravila jsem si nádivku. Rohlíky jsem nakrájela na kostičky, přidala jsem nakrájenou papriku a z rajčátka jsem použila pouze dužinu. Přidala jsem vejce, špetku soli a smíchala.
  3. Do otvoru, kde byla velká kost jsem vložila nádivku. Všechny stehna jsem naplnila a spojila špejlí tak, že jsem maso založila z boků a spojila na těsno špejli.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Osolila, okořenila a posypala špetkou papriky. Opekla jsem je na pánvi ze všech stran.
  5. Pod pokličkou, podlité trochou vody jsem nechala dusit na slabším plameni 30 min. Nakonec jsem maso odkryla a nechala opéct do křupava. Ještě za horka jsem odstranila špejle.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  6. Maso jsem vyložila na kuchyňský papír a nechala 15 min odpočívat. Nakrájela jsem ho na plátky. Uložila na talíře a přeji vám dobrou chuť.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Izabelka