NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pečený guláš v troubě
Pečený guláš v troubě
Recept Pečený guláš v troubě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.3.2018

Pečený guláš v troubě

Už jste zkoušeli péct v troubě guláš? Pokud ne, je čas změnit to a navařit tuto skvělou pochoutku. Můj manžel se těšil jako malý chlapec když viděl, co právě vařím. K tomu pořádný pohár dobře vychlazeného pivka a už ani slova netřeba. Podávala jsem k tomu kolínka, ale klidně i knedlík nebo vařené brambory.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vepřové plece
3 ks
vetší cibule
5 stroužků
česneku
2 lžíčky
gulášového koření
3 lžíčky
sladké mleté papriky
3 lžíce
solamylu
2 kostky
masoxu
1 ks
feferonka /nebo 1/2 lžičky čilli koření/
1 litr
vody
sůl, pepř, majoránka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso a cibuli zprudka orestujeme na pánvi, česnek nakrájíme a důkladně smícháme s masem a ostatními surovinami.
  2. Masoxy rozpustíme v 1 lirtu vody.
  3. Všechno dáme do pekáče, zalijeme rozpuštěnýma masoxama. Důkladně pekáč přikryjeme alobalem.
  4. Pečeme 1,5 hodiny v troubě při teplotě 250 st.
  5. Po dobu pečení alobal nesundáváme a ani nemícháme!

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář