NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Perfektní snídaně nebo svačina - měkkoučké dvoubarevné rohlíky (croissanty) z kynutého těsta
Perfektní snídaně nebo svačina - měkkoučké dvoubarevné rohlíky (croissanty) z kynutého těsta
Recept Perfektní snídaně nebo svačina - měkkoučké dvoubarevné rohlíky (croissanty) z kynutého těsta
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Výborný recept na domácí kynuté pečivo, které zvládnou připravit i začátečníci. Kynuté těsto, jak se říká, je jen pro zkušené pekařky, ale tento recept je právě opakem. Je zcela jednoduché a určitě se podaří i těm, kteří zkušenosti s kynutým těstem nemají. Určitě vyzkoušejte. S máslem a medem na snídani je to neskutečná dobrota. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   26.6.2017

Perfektní snídaně nebo svačina - měkkoučké dvoubarevné rohlíky (croissanty) z kynutého těsta

Výborný recept na domácí kynuté pečivo, které zvládnou připravit i začátečníci. Kynuté těsto, jak se říká, je jen pro zkušené pekařky, ale tento recept je právě opakem. Je zcela jednoduché a určitě se podaří i těm, kteří zkušenosti s kynutým těstem nemají. Určitě vyzkoušejte. S máslem a medem na snídani je to neskutečná dobrota. Autor: Triniti

Suroviny
700 g
hladká mouka
300 ml
vlažné mléko
1 kostka
droždí
200 ml
rostlinný olej
7 PL
kr. cukr
1 lžička
sůl
50 g
kakao
vajíčko na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Trochu vlažného mléka oddělíme do sklenice, přidáme lžičku cukru a rozdrtíme droždí. Promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Ve velké míse smícháme prosátou mouku, zbylý cukr, sůl, rostlinný olej, zbylé vlažné mléko, přidáme i kvásek a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny přidáme kakao a ještě jednou zpracujeme.
  3. Takto zpracované těsta zakryjeme bavlněnou utěrkou a necháme kynout na teplém místě cca 1 hodinu.
  4. Po vykynutí těsto rozdelíma ně menší kuličky. Snažíme se i bílé i tmavé těsto rozdělit na stejné kousky.
  5. Každý kousek, i bílé i tmavé těsto rozválíme na tenký kruh. Na bílý kruh položíme tmavý kruh a takto na sobě položené dva kousky těsta překrojíme na trojúhelníky. Stočíme do tvaru croissantu a přendáme na papírem vyložený plech na pečení. Můžete je také naplnit, je to na vás (nutella, marmeláda, ...)
  6. Croissanty pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů. Nezapomeňte je před pečením potřít rozšlehaným vejcem, aby měli krásný zlatý nádech. Pečeme dozlatova.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář