Perník s domácí jahodovou marmeládou

Přidal: Haanka, 11.1.2017
Kategorie: Perník, Nejlepší dezerty, Dezerty, Moučníky, Jahody, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
U nás nejoblíbenější perník s domácí jahodovou marmeládou. Je jemný, vláčný, nadýchaný a velmi chutný. Klasicky plním domácí jahodovou marmeládou, kterou si dělávám z jahod ze zahrady, ale pokud už nemám, tak ještě může být i povidla. Hlavně aby byla marmeláda nebo povidla trochu kyselejší, aby to s tou sladkým vhrchem dokonale ladilo. Nemusíte posypat moučkovým cukrem, můžete i polít rozehřátou čokoládou, obě varianty jsou skvělé. Autor: Haanka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Haanka, 11.1.2017
Kategorie: Perník, Nejlepší dezerty, Dezerty, Moučníky, Jahody, Podle ovoce
SUROVINY
2 ksvejce
1 sklenička(200 ml) pol.mouky
1 skleničkahl.mouky
1 skleničkacukru krystal
1 bal.prášek do perníku
1 skleničkavlažného mléka
½ skleničkyoleje
2-3 lžicekakaa
troškurumu
- Jednoduchý koláč, na který nepotřebujete ani váhu, stačí vám klasický hrnek o objemu 200 ml, lžíce a 2 vajíčka.
- Všechno smícháme a šleháme asi 3 minuty na maximum.
- Naleju na plech 35x25 cm vyložený papírem a peču v HV 160°C asi 40 minut.
- Upečené překrojíme na polovinu, potřeme marmeládou a zakryjeme.
- Vrch můžete posypat moučkovým cukrem jako já nebo ještě polít rozehřátou čokoládou.
Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu Original
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Lebkuchen vom Blech mit selbstgemachter Erdbeermarmelade – ein Tassenrezept an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mézeskalács kocka házi eperlekvárral.
KOMENTÁŘE K RECEPTU