NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perník s domácí jahodovou marmeládou
Perník s domácí jahodovou marmeládou
Recept Perník s domácí jahodovou marmeládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Haanka    ·   11.1.2017

Perník s domácí jahodovou marmeládou

U nás nejoblíbenější perník s domácí jahodovou marmeládou. Je jemný, vláčný, nadýchaný a velmi chutný. Klasicky plním domácí jahodovou marmeládou, kterou si dělávám z jahod ze zahrady, ale pokud už nemám, tak ještě může být i povidla. Hlavně aby byla marmeláda nebo povidla trochu kyselejší, aby to s tou sladkým vhrchem dokonale ladilo. Nemusíte posypat moučkovým cukrem, můžete i polít rozehřátou čokoládou, obě varianty jsou skvělé. Autor: Haanka

Suroviny
2 ks
vejce
1 sklenička
(200 ml) pol.mouky
1 sklenička
hl.mouky
1 sklenička
cukru krystal
1 bal.
prášek do perníku
1 sklenička
vlažného mléka
½ skleničky
oleje
2-3 lžice
kakaa
trošku
rumu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jednoduchý koláč, na který nepotřebujete ani váhu, stačí vám klasický hrnek o objemu 200 ml, lžíce a 2 vajíčka.
  2. Všechno smícháme a šleháme asi 3 minuty na maximum.
  3. Naleju na plech 35x25 cm vyložený papírem a peču v HV 160°C asi 40 minut.
  4. Upečené překrojíme na polovinu, potřeme marmeládou a zakryjeme.
  5. Vrch můžete posypat moučkovým cukrem jako já nebo ještě polít rozehřátou čokoládou.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu Original

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář