NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perníková buchta s medovo-jablečnou náplní
Perníková buchta s medovo-jablečnou náplní
Recept Perníková buchta s medovo-jablečnou náplní
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
luckazubata luckazubata    ·   28.9.2016

Perníková buchta s medovo-jablečnou náplní

Vůně při pečení je neodolatelná. Už během pečení jsem měla takovou chuť na jeden kousek, že po upečení jsem nečekala ani za vychladnutím a ani za moučkovým cukrem, kterým se má povrch posypat. Autor: LuckaZubata

Suroviny
3 ks
vejce
1 hrnek
polohrubé mouky
1/3 hrnku
másla
1 bal.
bílý jogurt
2 lžíce
cukru moučka (nemusí být)
1 bal.
kypřící prášek
lžíce
perníkového koření
4 lžíce
medu
1 bal.
vanilkový pudink
4 ks
nastrouhaná jablka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Jablka si nahrubo nastrouháme a slejeme přebytečnou šťávu.
  2. V míse si vyšlehme vejce s trochou moučkového cukru do pěny, přimícháme rozpuštěné máslo a přidáme bílý jogurt. Stále vše dobře promícháváme. Nakonec přidáme mouku spolu s kypřícím práškem a perníkovým kořením.
  3. V druhé míse si smícháme nastrouhaná jablka s pudinkem a roztopeným medem. Vznikne nám náplň, kterou poté použijeme do buchty. Menší plech si vyložíme pečícím papírem.
  4. Nalejeme polovinu těsta, na ni navrstvíme medovo-jablečnou náplň a pokračujeme zbylou částí těsta.
  5. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 175 stupňů asi 35 minut.
  6. Špejlí vyzkoušíme, jestli se těsto nelepí, pokud tomu tak je, necháme ještě chvíli péct.
Komentáře k receptu
JOHU    ·   7.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Prosím o upresnenie receptu - v rozpise chýba množstvo vajec, v texte sa však spomína, Ďakujem

NejLucka NejLucka    ·   12.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Díky, 3 ks vejce :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář