NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Perník Perníkové řezy s borůvkovou smetanou s jablky
Perníkové řezy s borůvkovou smetanou s jablky
Recept Perníkové řezy s borůvkovou smetanou s jablky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Krásná vůně při pečení, vynikající chuť po upečení. Smetana ochucená ovocem dodá řezem neodolatelnou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Luckazubata

luckazubata luckazubata    ·   27.10.2016

Perníkové řezy s borůvkovou smetanou s jablky

Krásná vůně při pečení, vynikající chuť po upečení. Smetana ochucená ovocem dodá řezem neodolatelnou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení. Autor: Luckazubata

Suroviny

Korpus:

90 g
moučkového cukru
125 g
másla
lžíce
perníkového koření
175 g
hladké mouky
2 lžičky
prášku do pečiva
60 ml
mléka

Jablečná náplň:

3 ks
jablka
dle chuti
mandarinková šťáva
200 ml
vody
lžíce
medu
1/2 bal.karamelového pudinku

Smetanová náplň:

175 g
smetanového borůvkového jogurtu
1 lžíce
moučkového cukru
250 ml
smetany ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Smícháme měkké máslo s oběma cukry a mlékem. Přidáme prášek do pečiva, perníkové koření a mouku. Těsto vylijeme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté trouby při 200 stupních asi 10 minut.
  2. Po vyjmutí z trouby ho rozkrojíme napůl. Jablka si oloupeme a nakrájíme na kostičky a vaříme asi 10 minut v troše vody. Přidáme mandarinkovou šťávu a med. Nakonec přimícháme pudink a necháme zhoustnout.
  3. Poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs nalijeme na polovinu korpusu. V míse si vyšleháme smetanu s cukrem a jogurtem.
  4. Směs navrstvíme na mírně vychladlý řez a zakryjeme druhou polovinou těsta. Necháme naležet v lednici.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář