Perníkový koláč s tvarohem a borůvkami

Recept Perníkový koláč s tvarohem a borůvkami
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Opět jeden zdravější koláč s dostatkem bílkovin díky proteinu a tvarohu. Připravte si tento nenáročný perníkový koláček jen tak, ke kávě či k snídani. Borůvky můžete obměnit i za jiné ovoce.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto

100 ghladká špaldová mouka
30 gčokoládový protein (nebo nahraďte moukou)
15 gkakao
2 lžičkyperníkové koření
1/2 bal.prášek do pečiva
30 gmed (případně více, podle chuti)
3 ksvejce
50 mlolej
100 mlmléko

Náplň

250 gjemný tvaroh
100 mlsmetana ke šlehání
15 gvanilkový protein (nebo nahradit sladidlem)
1 lžíceZlatý klas
mražené borůvky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme s medem. Přišleháme olej a mléko.
  2. Suché ingredience smícháme a přimícháme ke žloutkové směsi.
  3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh jemně vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na malý plech vystlaný pečícím papírem.
  4. Smetanu vyšleháme. Smícháme ji s tvarohem, proteinem a Zlatým klasem. Náplň dáme do cukrářského sáčku a na těsto s ní tvoříme mřížku. Na vrch dáme borůvky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit