Pikantní kuřecí řízky s brambory

Tradiční hlavní jídlo, které jsem obzvláštnila těstíčkem, do kterého jsem přidala trochu pikantní chutě. Těstíčko jsem připravila z tatarské omáčky, žloutku a strouhaného sýra, samozřejmě nesmíme zapomenout těstíčko ochutit pepřem a solí, čerstvou petrželkou a zahustíme ho ještě hladkou moukou. Autor: Marta

Přidal:, 2.2.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Pikantní kuřecí řízky s brambory

Suroviny

4 řízkykuřecích prsou
podle chut sůl, pepř, vegeta
podle potřebyhladká mouka
podle potřebyolej
3 lžícetatarské omáčky
2 lžícenastrouhaného uzeného sýra
1,5 lžičkyhladká mouka
2 ksžloutek
nasekaná petrželky
nasekaná chilli paprička

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme vegetou a necháme 10 min. odstát.
  2. Pak je obalíme v hladké mouce a prudce opečeme na pánvi na rozpáleném oleji.
  3. Opečené řízky dáme do vymazané zapékací mísy a podlijeme výpekem.
  4. Tat. omáčku smícháme se žloutkem, s nastrouhaným sýrem, pepřem, chilli, hladkou moukou a nasekanou petrželkou. Na každé opečené maso navrstvíme těstíčko a vložíme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme při teplotě 200 stupňů dozlatova.
  5. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.