NejRecept.cz Luštěniny Fazole Pikantní máslové fazole
Pikantní máslové fazole
Recept Pikantní máslové fazole
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Tyto fazole, u nás nazývané Becoky jsou vynikající v jakékoli úpravě. Dobrou chuť :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   3.9.2016

Pikantní máslové fazole

Tyto fazole, u nás nazývané Becoky jsou vynikající v jakékoli úpravě. Dobrou chuť :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
250 g
máslových fazolí
250 g
anglické slaniny
400 g
sekaných rajčat (plechovka)
1 malá plechovka steril.kukuřice
1 ks
cibule
4 stroužky
česneku
2 lžičky
chilli vloček
1 lžíce
balzamikové octa z Modeny
2 lžičky
cukru
1 ks
rajský protlak
1 lžíce
sádla
100 ml
kvalitního kečupu
dle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Fazole si namočíme přes noc do studené vody.
  2. Druhý den fazole slejeme a v nové neosolené vodě vaříme doměkka cca 50 minut.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli e necháme ji zeklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a necháme ji osmahnout.
  4. Přidáme posekaný česnek a necháme jej rozvonět. Přidáme sekaná rajčata, protlak, cukr, balzamiko, sůl a chilli a necháme 10 min. na mírném plameni provařit.
  5. Pak přidáme uvařené fazole, kukuřici bez nálevu a všechno prohřejeme. Podle chuti dosolíme. Podáváme s chlebem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář