Pikantní máslové fazole

Recept Pikantní máslové fazole

Přidal: , 3.9.2016

Kategorie: Luštěniny, Fazole, Oběd, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tyto fazole, u nás nazývané Becoky jsou vynikající v jakékoli úpravě. Dobrou chuť :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.9.2016

Kategorie: Luštěniny, Fazole, Oběd, Chuťovky

SUROVINY

250 gmáslových fazolí
250 ganglické slaniny
400 gsekaných rajčat (plechovka)
1 malá plechovka steril.kukuřice
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
2 lžičkychilli vloček
1 lžícebalzamikové octa z Modeny
2 lžičkycukru
1 ksrajský protlak
1 lžícesádla
100 mlkvalitního kečupu
dle chutisůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Fazole si namočíme přes noc do studené vody.
  2. Druhý den fazole slejeme a v nové neosolené vodě vaříme doměkka cca 50 minut.
  3. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli e necháme ji zeklovatět. Pak přidáme na kostky nakrájenou slaninu a necháme ji osmahnout.
  4. Přidáme posekaný česnek a necháme jej rozvonět. Přidáme sekaná rajčata, protlak, cukr, balzamiko, sůl a chilli a necháme 10 min. na mírném plameni provařit.
  5. Pak přidáme uvařené fazole, kukuřici bez nálevu a všechno prohřejeme. Podle chuti dosolíme. Podáváme s chlebem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit