Piškotová roláda s ananasovo kokosovým krémem

Recept Piškotová roláda s ananasovo kokosovým krémem

Přidal: , 3.2.2016

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Ananas

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Piškotová roláda s ananasovo kokosovým krémem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.2.2016

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Ananas

SUROVINY

Na těsto:

6 ksvajec
3 lžícehladké mouky
2 lžícepolohrubé mouky
1 lžíceSolamylu
6 lžicmoučkového cukru
1/2 bal.kypřícího prášku do pečiva
špetičkasoli

Na krém:

1 bal.šlehačka Rama Cremefine ke šlehání
1 bal.pudink Olé (Dr.Oetker bez vaření) kokosový
1 plechovka ananasu (cca 410 g)- kostky
meruňková marmeláda (na potření korpusu)
strouhaný kokos na posyp rolády

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve si ušleháme se špetičkovou soli dotuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky.
  2. Nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva.
  3. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečeme do růžova, což trvá cca 7 min.
    Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme...
  4. Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou, pokud je příliš hustá, naředíme rumíkem.
  5. Krém bude hotový na ten šup:
    Vezmeme si vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas. Tady máme na výběr..buď jej necháme vcelku, anebo jako já, rozmixujeme téměř dohladka. Ptáte se, zda i se šťávou pomixujeme? No, já jsem si trochu šťávičky cucla rovnou z plechu, takže jsem ji tam všechnu nedávala a myslím, že jsem dobře udělala...spíš míň než víc, aby nebyl krém moc řídký. Když, tak raději šťávy přidat. Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání. Ztuhne hned, během pár vteřin.
  6. Krémem pomažeme piškot, část krému si necháme na namazání rolády shora. Roládu zavineme, pomáháme si pečicím papírem. Jde to dobře...celkem.
  7. No a jdeme do finále: pomažeme roládu zbytkem krému a zasněžíme kokosem. Necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit