NejRecept.cz Dezerty Moučníky Piškotové řezy s tvarohovým krémem, ovocem a želatinou
Piškotové řezy s tvarohovým krémem, ovocem a želatinou
Recept Piškotové řezy s tvarohovým krémem, ovocem a želatinou
rebeka    ·   2.7.2016

Piškotové řezy s tvarohovým krémem, ovocem a želatinou

Vaječňák v zákuscích miluju! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na korpus:

200 g
moučkového cukru
4 ks
vejce
100 ml
oleje
100 ml
mléka
290 g
polohrubé mouky
1/2 sáčku
kypřícího prášku do pečiva

Na krém:

500 g
tučného tvarohu
200 ml
vaječného likéru
2-3 lžíce
moučkového cukru
2 kelímky
40% smetany ke šlehání

A ještě:

cca 500 g
drobného ovoce (jahody, maliny...) čerstvé nebo mražené
2 sáčky
dortové želatiny červené Dr. Oetker
Postup receptu
Vytisknout
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Po částech a střídavě přidáme tekutiny a prosátou mouku s pečivovým práškem.
  2. Nalejeme do pečícím papírem vystlaného plechu se zvýšeným okrajem a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 minut. Na mřížce necháme zcela vychladnout.
  3. Mezitím si připravíme krém, a to jednoduše tak, že tvaroh vymícháme s vaječňákem, přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a spojíme v kompaktní krém.
  4. Ten poté rozetřeme na piškot, poklademe ovocem a zalijeme želatinou připravenou dle návodu.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář