Pivní rohlíky - luxusní měkká střídka
Tak jsem konečně stihla vyfotit naše nejoblíbenější rohlíčky i v řezu. Většinou nestihnou ani vychladnout a už se tryskovou rychlostí "vypařují". Dneska zatím moji drahouškové stále vypadají "přežraně", takže rohlíky opravdu zbudou k večeři, přesně jak jsem si naplánovala. Autor: Danula
Přidal: Danula Vašíčková, 4.4.2020
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
40 gvepřového sádla
340 mlsvětlého piva
1/2 kostkyčerstvého droždí
260 gpolohrubé mouky
320 ghladké mouky
2 lžičkycukru
2 vrchovaté lžičky soli
- Zpracováno a vykynuto v pekárně.
- Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 12 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.
- Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem.
- Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem.
- Péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pivné rožky - luxusná mäkká striedka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Herzhafte Bier-Hörnchen – im Inneren weich und zart an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sörkifli.
Děkuji moc za recept !!! Teď jsem upekla a nemají chybu :-)