Pivní rohlíky - luxusní měkká střídka

Recept Pivní rohlíky - luxusní měkká střídka

Přidal: Danula Vašíčková, 4.4.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak jsem konečně stihla vyfotit naše nejoblíbenější rohlíčky i v řezu. Většinou nestihnou ani vychladnout a už se tryskovou rychlostí "vypařují". Dneska zatím moji drahouškové stále vypadají "přežraně", takže rohlíky opravdu zbudou k večeři, přesně jak jsem si naplánovala. Autor: Danula

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Danula Vašíčková, 4.4.2020

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

40 gvepřového sádla
340 mlsvětlého piva
1/2 kostkyčerstvého droždí
260 gpolohrubé mouky
320 ghladké mouky
2 lžičkycukru
2 vrchovaté lžičky soli

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zpracováno a vykynuto v pekárně.
  2. Hotové rozdělit na požadovaný počet dílů (já jsem těsto rozdělila na 12 dílků), udělat bochánky a nechat je pod igelitem 10 minut odpočinout.
  3. Pak každý zvlášť vyválet do oválku, srolovat rohlíky a uložit na plech s pečícím papírem.
  4. Nechat pod igelitem kynout asi 45 minut, poté potřít rozšlehaným vejcem, posypat drceným kmínem a hrubozrnnou solí , mákem nebo sezamem.
  5. Péct v troubě na 220 stupňů cca 15 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Děkuji moc za recept !!! Teď jsem upekla a nemají chybu :-)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit