Pivový vepřový řízek

Velmi chutná klasika. Smažený vepřový řízek. Jako přílohu můžete použít brambory nebo majonézový salát. Mňam!

Přidal:, 2.2.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Pivový vepřový řízek

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 ksvepřové karé - vykostěné
100 mlsvětlé pivo
1 stroužekčesnek
3 ksvejce
4 lžícehladká mouka
5 lžicstrouhanka
3 lžícesádlo
sůl
pepř

Postup přípravy

  1. Masíčko si umejeme, osušíme (nakrájíme na řízky) a naklepeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Do misky si dáme pivo a namočíme maso.
  3. V druhé misce si vyšleháme vajíčka se solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek (nebo česnek nakrájíme na větší plátky), 1 lžíci piva a promícháme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Řízky vyjmeme z piva, obalíme v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance a ukládáme je do pánve s rozpálenou mastí.
  5. Podáváme s uvařenými bramborami nebo s majonézovým salátem. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Izabelka