NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pivový vepřový řízek
Pivový vepřový řízek
Recept Pivový vepřový řízek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.2.2015

Pivový vepřový řízek

Velmi chutná klasika. Smažený vepřový řízek. Jako přílohu můžete použít brambory nebo majonézový salát. Mňam!

Suroviny

Budeme potřebovat:

4 ks
vepřové karé - vykostěné
100 ml
světlé pivo
1 stroužek
česnek
3 ks
vejce
4 lžíce
hladká mouka
5 lžic
strouhanka
3 lžíce
sádlo
sůl
pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Masíčko si umejeme, osušíme (nakrájíme na řízky) a naklepeme.
  2. Do misky si dáme pivo a namočíme maso.
  3. V druhé misce si vyšleháme vajíčka se solí a pepřem, přidáme prolisovaný česnek (nebo česnek nakrájíme na větší plátky), 1 lžíci piva a promícháme.
  4. Řízky vyjmeme z piva, obalíme v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance a ukládáme je do pánve s rozpálenou mastí.
  5. Podáváme s uvařenými bramborami nebo s majonézovým salátem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Izabelka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář