Pizzovníky z listového těsta se šunkou, sýrem a kukuřicí

Tak toto by mohlo být jako zákusek každý den. Ohlédnete se a pekáč je prázdný. Někdy pizzovníky dělávám i z kynutého těsta, jsou mnohem sýtší, ale zase pizzovníky z listového těsta jsou mnohem rychlejší na přípravu. Pokud samozřejmě těsto nevyrábíte doma :) Já jsem koupila už dokonce i rozválené :) Autor: Milka

Přidal:, 25.7.2018
Kategorie: Sváteční pečení, Silvestr a Nový rok, Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Pizzovníky z listového těsta se šunkou, sýrem a kukuřicí

Suroviny

50 dkglistové těsto
podle potřebykečup
40 dkgšunky
30 dkgsýra
1 konzervakukuřice
špetkakoření na pizzu
1 ksvajíčko na potření

Postup přípravy

  1. Rozválené těsto do obdélníku potřeme kečupem, posypeme kořením na pizzu a ukládáme šunku po celé ploše, pak kukuřici a posypeme nastrouhaným sýrem.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka
  2. Stočíme jako závin, nařízneme 2 cm kousky a kolečka uložíme na pekáč, vyložený pečícím papírem.
  3. Potřeme vajíčkem a pečeme při 200 ° C asi 10 minut, pak teplotu snížíme na 180 ° C a dopečeme ještě 10 minut.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem