Plněná palačinka s kuřecím masem

Palačinky obvykle dělávám doma nasladko, ale nedávno mě napadlo vyzkoušet i variantu s kuřecím masem. Musím říci, že jednou za čas neuškodí ani taková varianta naslano. Nádivku můžete zvolit podle toho, co máte právě v lednici, já jsem použila pórek, kuřecí maso, nastrouhaný sýr a hořčici. Bylo to docela chutné, ale palačinka je pro mě i tak zafixována buď s džemem nebo s nutellou, šlehačkou a nastrouhanou čokoládou. Autor: Lusi

Přidal:, 3.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Plněná palačinka s kuřecím masem

Suroviny

500 mlmléka
10 lžíchl. mouky
2 ksvejce
sůl
kuřecí maso
sojová omáčka
pórek
strouhaný sýr
kečup
plnotučná hořčice

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme palačinky. Z vajec, mléka a mírně osolené mouky vyšleháme jemné hladké těstíčko. Z těstíčka na malém množství oleje upečeme tenké palačinky.
  2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme sojovou omáčku a orestujeme na oleji.
  3. Palačinky potřeme s kečupem a plnotučnou hořčicí, plníme kuřecím masem, strouhaným sýrem a na jemno nakrájeným pórkem.
  4. Palačinku zabalíme do taštičky Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) Smažíme v rozpáleném oleji.