Plzeňský štrůdl

Přidal: Lenulinka, 11.5.2015
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Jablka, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Štrúdl připravený z piva. Nádivku můžete zvolit libovolnou, já jsem volila klasiku - jablka, skořice, oříšky, rozinky. Autor: Lenulinka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lenulinka, 11.5.2015
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví, Jablka, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
300 ghladké mouky
125 gztuženého tuku
1 ksvejce
16 lžicpiva
jablka
cukr krupice
skořice
rozinky
vanilin
strouhanka
oříšky
- Z mouky, tuku, piva a vajíčka vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočívat přikryté nahřátým kastrolem.
- Pak vyválíme placku, posypeme strouhankou, na něj dáme nastrouhaná jablka a přidáme skořici, cukr, oříšky a rozinky. Zabalíme a pečeme při 180°C 30 minut.
- Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU