Plzeňský štrůdl

Recept Plzeňský štrůdl
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Štrúdl připravený z piva. Nádivku můžete zvolit libovolnou, já jsem volila klasiku - jablka, skořice, oříšky, rozinky. Autor: Lenulinka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

300 ghladké mouky
125 gztuženého tuku
1 ksvejce
16 lžicpiva
jablka
cukr krupice
skořice
rozinky
vanilin
strouhanka
oříšky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z mouky, tuku, piva a vajíčka vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odpočívat přikryté nahřátým kastrolem.
  2. Pak vyválíme placku, posypeme strouhankou, na něj dáme nastrouhaná jablka a přidáme skořici, cukr, oříšky a rozinky. Zabalíme a pečeme při 180°C 30 minut.
  3. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit