Polévka z pečených paprik

Pečené červené papriky jsou samy o sobě chutné. Můžeme je však použít i na přípravu polévky. Mňamka! Autor: Romča

Přidal:, 29.6.2015
Kategorie: Zeleninový vývar, Husté polévky, Polévky
Recept Polévka z pečených paprik

Suroviny

Budeme potrebovať:
asi 6 ksčervených paprik
kousekmásla
1 kscibule
1 lzeleninového vývaru
dle potřebysůl a pepř
dle chutibrambory
dle potřebyjíška

Postup přípravy

  1. Papriky opečeme nasucho na pánvi nebo v troubě, musí se vytvořit puchýřky a slupka ztmavne.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Pak papriky dáme do mikrotenového sáčku , uzavřeme a necháme vychladnout, pak se slupka dobře sloupne. Na másle orestujeme cibuli , přidáme oloupanou , nakrájenou papriku , orestujeme.
  3. Zalijeme zeleninovým vývarem , osolíme, opepříme a povaříme, pak rozmixujeme , přidáme nakrájené brambory , povaříme a zahustíme jíškou, ještě povaříme. Na talíři ozdobíme paprikou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce