Pomalu tažený hovězí vývar

Přidal: rebeka, 17.1.2016
Kategorie: Hovězí vývar, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Tradiční nedělní polévka. Jakou polévku jste dnes měli k obědu vy?
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 17.1.2016
Kategorie: Hovězí vývar, Polévky
SUROVINY
500 ghovězí kližky (nebo jiné přední hovězí)
2 ksmorkové (špikové) kosti
1 ksmrkev
1 kspetržel
kousekcelerové bulvy
20 cmpórku
2 lžičkysoli
5 kuličeknového koření
10 kuličekčerného pepře
- Maso, kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu (vcelku) a zbytek ingrediencí vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
- Pak plamen stáhneme na minimum a vaříme cca 6 hodin až do změknutí masa. Zezačátku sbíráme pěnu.
- Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme na další použití (např. k rajské omáčce). Vývar přecedíme a do cedníku si ještě dáme kousek čistého plátna.
- Na takto připravovaný vývar je vynikajíci pomalý hrnec, kdy odpadá sbírání pěny a v podstatě i jakákoliv další kontrola. Dále s vývarem postupujeme jak jsme zvyklí.
- Já uvařenou zeleninu vyhazuju a dělám čerstvou: Na kosku másla zarestuju na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel a tu pak přidám do vývaru. Dále můžeme přidat nudle, játrové či jiné knedlíčky nebo jinou vámi oblíbenou zavářku. Dosolíme dle své chuti.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pomaly varený hovädzí vývar.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kräftige selbstgemachte Rinderbrühe an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU