NejRecept.cz Polévky Hovězí vývar Pomalu tažený hovězí vývar
Pomalu tažený hovězí vývar
Recept Pomalu tažený hovězí vývar
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   17.1.2016

Pomalu tažený hovězí vývar

Tradiční nedělní polévka. Jakou polévku jste dnes měli k obědu vy?

Suroviny
500 g
hovězí kližky (nebo jiné přední hovězí)
2 ks
morkové (špikové) kosti
1 ks
mrkev
1 ks
petržel
kousek
celerové bulvy
20 cm
pórku
2 lžičky
soli
5 kuliček
nového koření
10 kuliček
černého pepře
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso, kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu (vcelku) a zbytek ingrediencí vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
  2. Pak plamen stáhneme na minimum a vaříme cca 6 hodin až do změknutí masa. Zezačátku sbíráme pěnu.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme na další použití (např. k rajské omáčce). Vývar přecedíme a do cedníku si ještě dáme kousek čistého plátna.
  4. Na takto připravovaný vývar je vynikajíci pomalý hrnec, kdy odpadá sbírání pěny a v podstatě i jakákoliv další kontrola. Dále s vývarem postupujeme jak jsme zvyklí.
  5. Já uvařenou zeleninu vyhazuju a dělám čerstvou: Na kosku másla zarestuju na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel a tu pak přidám do vývaru. Dále můžeme přidat nudle, játrové či jiné knedlíčky nebo jinou vámi oblíbenou zavářku. Dosolíme dle své chuti.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář