Pomazánka z uzené makrely

Už jsem měla dost klasických pomazánek, které si koupíte v obchodě a musím se přiznat, že už jsem je dávno nekupovala :) Doma dělám klasiky, vajíčkovou, paprikovou, škvarkovou, česnekovou a dnes jsem dělala i pomazánka z uzené makrely. Musím se přiznat, že nejdřív jsem se bála té chutě, ale s čerstvým křupavým chlebem nebo bagetou to je luxus v ústech :) Na ozdobu ještě okurka a můžeme papat. Autor: Lenulka

Přidal:, 14.2.2017
Kategorie: 15 minutovky, Pomazánky
Pomazánka z uzené makrely

Suroviny

1 ksuzená makrela
1 kspomazánkové máslo
2 lžícehořčice kremžská
1 ksčervená cibule
dle chutisůl, pepř
Na ozdobu :
1 kssalátová okurka

Postup přípravy

  1. Uzenou makrelu očistíme od kůže a důkladně vybereme kosti.
  2. Obrané maso lehce rozmělníme.
  3. Do misky dáme pomazánkové máslo, hořčici, sůl a pepř a našleháme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a zamícháme.
  4. Nakonec lehce vmícháme připravené maso.
    Připravenou pomazánku necháme hodinu odležet v lednici.
  5. Pomazánku můžeme použít na jednohubky nebo jen namazat na čerstvé pečivo.