Pomerančová srdíčka

Velmi chutné cukroví. Tato srdíčka peču každý rok na Vánoce a pokaždé zmizí z krabičky jako první. Pomerančová marmeláda je již dnes velmi populární a koupíte ji asi v každém obchodě. Já ještě máčím v čokoládové polevě, ale nemusíte. Stačí je posypat i moučkovým cukrem. Autor: Makronka

Přidal:, 8.11.2018
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Dezerty, Sváteční pečení, Valentýn
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Pomerančová srdíčka

Suroviny

Těsto:
400 ghladká mouka
250 gmáslo
180 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
1 kspomeranč - kůra
Náplň:
pomerančová marmeláda
Poleva:
čokoládová tmavá

Postup přípravy

  1. Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky a zpracujeme těsto.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  2. Uložíme v chladnu do druhého dne. Pak po částech rozvalujeme, vykrajujeme srdíčka a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 7 min.
  3. Zchladlá slepíme pomerančovou marmeládou a do poloviny namočíme do čokolády. Necháme zaschnout.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce

Můj blog: Mlsoty