Jeden pomeranč vaříme 40 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout oloupeme a rozmixujeme.
Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a poslední pomeranč nakrájíme na plátky.
Dvě lžíce medu rozetřeme na spodku koláčové formy a na to poskládáme pomeranč nakrájený na plátky.
Smícháme pomerančové pyré s cukrem, máslem a zbylým medem. Pořádně promícháme a přidáme i mouku smíchanou s kypřícím práškem, jogurt a vejce. Těsto nalijeme do koláčové formy na pomeranč a pečeme 55 minut na 180 °C.
Šťávu z pomeranče smícháme s moučkovým cukrem a pomačkaným lesním ovocem. Vše svaříme tak 10 minut.
Poté, co koláč trochu vychladne ho vyklopíme tak, abychom měli pomeranče nahoře.