Prudce jedlé ořechové hříbky

Wau! Tak tohle je úplná nádhera. Oříškové houby, které jsou prudce jedlé!

Recept Prudce jedlé ořechové hříbky

Suroviny

200 gmletých ořechů, nebo mandlí
100 gmoučkového cukru
1- 2 ksbílky
10 gkakao, nebo strouhaná čokoláda podle chuti a barvy
moučkový cukr a kakao na obalování
kousek bílku si oddělíme na lepení kloboučků

Postup přípravy

  1. Ořechy, cukr a bílek smícháme na tvarovatelnou hmotu, když je třeba, přidáme druhý bílek.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Takovou menší polovinu si oddělíme a smícháme s kakaem, nebo čokoládou a z druhé větší poloviny tvarujeme nohy hříbků, které urovnáme a zároveň vyválíme v cukru.
  3. Také z tmavé hnoty vytvarujeme klobouček, na prstě ho posypeme kakaem přes sítko, nebo můžeme horní částí do kakaa namočit. Nakonec natřeme na vrch bílek a přilepíme na něj klobouček, který jemně a opatrně přitlačíme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Hříbky necháme dobře zaschnout, cca 1-2 dny a podáváme. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou