Pudinkové sušenky s chutí vanilky a kakaa - nepotřebujete žádné formičky a vánoční cukroví může vypadat skvěle

Pudinkové sušenky s chutí vanilky - udělala jsem půlku světlou a půlku tmavou. Zadělala jsem celé těsto, rozdělila na půl a do jedné půlky jsem přidala 2 lžíce kakaa. Autor: Petra

Přidal:, 10.10.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Pudingové cukroví, Sušenky, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Pudinkové sušenky s chutí vanilky a kakaa - nepotřebujete žádné formičky a vánoční cukroví může vypadat skvěle

Suroviny

Budeme potřebovat:
125 gmáslo
50 gmoučkový cukr
2 bal.vanilkový cukr
50 gvanilkový pudink
125 ghladká mouka
2 PLkakao

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme mouku smíchanou s vanilkovým pudinkem a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do alobalu a doložíme na půl hodinu do ledničky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Těsto zpracujeme do válce a ostrým nožem nakrájíme tenčí plátky, které ukládáme na papírem vyložený plech na pečení. Vidličkou jemně zatlačíme do každé sušenky.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 5-8 mnutí. Pokud chcete kakaové sušenky, stačí přidat kvalitní kakao.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky