Punčová roláda s cukrovou polevou

Recept Punčová roláda s cukrovou polevou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastická roláda, kterou miluje snad každý. Punčový zákusek umíte i přetransformovat do rolády. Já jsem to zkoušela asi před rokem a do té doby jsem ani netušila, že punčový zákusek může vypadat i takto. Pokud spěchám, tak jedině tato roláda, klasické řezy už dělám velmi málo. Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1. plát:

6 ksvajec
6 lžickrupicového cukru
6 lžicpolohrubé mouky

2. plát:

4 ksvejce
4 lžícekrupicového cukru
4 lžícepolohrubé mouky

Punčový rozvar:

1/2 hrníčkuvody
1/2 hrníčkucukr moučka
rum podle chuti
červené potravinářské barvivo

Poleva:

300 gcukr moučka
3 lžícehorké vody
3 lžícerumu

Dále potřebujeme:

rybízovou marmeládu
čokoládovou polevu v sáčku Carla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh, potom zašleháme žloutky a nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Já peču na 200 stupňů asi 8 minut, plát musí zůstat pružný, aby se dobře zatočil.
  2. Punčový rozvar - 1/2 hrníčku vody, 1/2 hrníčku cukr moučka - svaříme, dokud se cukr nerozpustí, potom přidáme rum podle chuti a červené potravinářské barvivo
  3. Poleva: vše smícháme dohromady.
  4. Hned po upečení korpusů potřeme 1. plát rybízovou marmeládou, přiklopíme 2. plátem, který potřeme připraveným punčovým rozvarem a poté ho potřeme také rybízovou marmeládou a zatočíme do rolády. Potom roládu potřeme polevou a necháme ztuhnout v lednici.
  5. Nakonec si rozhřejeme čokoládovou polevu v sáčku a roládu s ní dozdobíme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit