NejRecept.cz Dezerty Bábovky Dokonalá raffaello bábovka se senzačním vanilkovým krémem a polevou z bílé čokolády
Dokonalá raffaello bábovka se senzačním vanilkovým krémem a polevou z bílé čokolády
Recept Dokonalá raffaello bábovka se senzačním vanilkovým krémem a polevou z bílé čokolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   6.7.2023

Dokonalá raffaello bábovka se senzačním vanilkovým krémem a polevou z bílé čokolády

Fantastická bábovka, která zmizela z formy za pár minut. Nestihla ani vychladnout a už jí nebylo. Určitě vyzkoušejte. Já mám trochu větší formu, tak příště dávku zdvojnásobím, aby byla vyšší. Autor: Jaja79

40 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 ks
bílky
3 lžíce
kr. cukr
1 lžička
vanilkový cukr
200 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
80 g
bílá čokoláda
80 g
máslo
150 ml
mléka
50 g
kokos
2 lžíce
zakysaná smetana

Vanilkový krém:

4 lžíce
kr. cukr
80 + 30 ml
mléko
2 lžíce
smetanový pudink
3 ks
žloutky
2 lžíce
sušené mléko
2 lžičky
vanilkový cukr (vanilka)
1 lžíce
zakysaná smetana

Glazura:

100 g
bílá čokoláda
3 lžíce
oleje
50 g
kokos na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny kromě zakysané smetany dáme do hrnce a pořádně vymícháme, abychom neměli žádnou hrudku. Uvaříme hustý krém, který odstavíme bokem a necháme mírně vychladnout. Po mírném vychladnutí přimícháme lžíci zakysané smetany.
  2. Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a připravíme si formu na bábovku. Tu vymažeme tukem a vysypeme kokosem.
  3. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a máslo a odložíme bokem. Bílky vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme zakysanou smetanu, mléko a na závěr už jen přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokosem.
  4. Promícháme a 1/3 těsta navrstvíme na dno formy. Dáme péct na 15 minut.
  5. Potom navrstvíme připravený krém tak, aby se nedotýkal stěn formy a navrstvíme zbylé těsto. Pečeme dalších 40 minut.
  6. Po upečení troubu vypneme, dvířka pootevřeme a necháme ještě 5 minut bábovku v troubě. Potom ji vyjmeme a necháme ve formě úplně vychladnout.
  7. Po vychladnutí vyklopíme, ozdobíme čokoládovou polevou a kokosem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář