Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím

Někdy se mi nechce připravovat maso, tak sáhnu po tomto rychlém obědě. Kysané zelí je velmi zdravé, netřeba vynechávat ze svého jídelníčku, vždyť i naše staré mamky nakládali zelí, aby byly zdravé. Hodně vitamínu C, antioxidanty a další vitaminy doplníte právě kyselým zelím.

Přidal:admin, 29.11.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím

Suroviny

350-400 grohlíků
200 mlmléka
4 ksvejce
20 gmásla
1 lžičkapetrželky nebo pažitky (jemně nasekané)
80 ghrubé mouky
sůl, muškátový oříšek
uzenina nakrájená na kostičky

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájené rohlíky smícháme s mlékem a vejci a necháme v přikryté míse 20 až 30 minut odpočinout.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, petrželku, přidáme sůl a mletý muškátový oříšek a uzeninu. Posypeme moukou a vše uhněteme v těsto.
  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme koule, které vaříme cca 20 minut.
  4. Příloha: Kysané, ochucené, vařené zelí.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí