NejRecept.cz Část dne Oběd Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím
Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím
Recept Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření a pečení s radostí

Někdy se mi nechce připravovat maso, tak sáhnu po tomto rychlém obědě. Kysané zelí je velmi zdravé, netřeba vynechávat ze svého jídelníčku, vždyť i naše staré mamky nakládali zelí, aby byly zdravé. Hodně vitamínu C, antioxidanty a další vitaminy doplníte právě kyselým zelím.

NejLucka NejLucka    ·   29.11.2017

Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím

Někdy se mi nechce připravovat maso, tak sáhnu po tomto rychlém obědě. Kysané zelí je velmi zdravé, netřeba vynechávat ze svého jídelníčku, vždyť i naše staré mamky nakládali zelí, aby byly zdravé. Hodně vitamínu C, antioxidanty a další vitaminy doplníte právě kyselým zelím.

Suroviny
350-400 g
rohlíků
200 ml
mléka
4 ks
vejce
20 g
másla
1 lžička
petrželky nebo pažitky (jemně nasekané)
80 g
hrubé mouky
sůl, muškátový oříšek
uzenina nakrájená na kostičky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na kostičky nakrájené rohlíky smícháme s mlékem a vejci a necháme v přikryté míse 20 až 30 minut odpočinout.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, petrželku, přidáme sůl a mletý muškátový oříšek a uzeninu. Posypeme moukou a vše uhněteme v těsto.
  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme koule, které vaříme cca 20 minut.
  4. Příloha: Kysané, ochucené, vařené zelí.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář