Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím

Recept Rakouský knedlík s uzeninou a se zelím

Přidal: , 29.11.2017

Kategorie: Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Někdy se mi nechce připravovat maso, tak sáhnu po tomto rychlém obědě. Kysané zelí je velmi zdravé, netřeba vynechávat ze svého jídelníčku, vždyť i naše staré mamky nakládali zelí, aby byly zdravé. Hodně vitamínu C, antioxidanty a další vitaminy doplníte právě kyselým zelím.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.11.2017

Kategorie: Oběd, Přílohy

SUROVINY

350-400 grohlíků
200 mlmléka
4 ksvejce
20 gmásla
1 lžičkapetrželky nebo pažitky (jemně nasekané)
80 ghrubé mouky
sůl, muškátový oříšek
uzenina nakrájená na kostičky

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na kostičky nakrájené rohlíky smícháme s mlékem a vejci a necháme v přikryté míse 20 až 30 minut odpočinout.
  2. Přidáme rozpuštěné máslo, petrželku, přidáme sůl a mletý muškátový oříšek a uzeninu. Posypeme moukou a vše uhněteme v těsto.
  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme koule, které vaříme cca 20 minut.
  4. Příloha: Kysané, ochucené, vařené zelí.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit