Rakvičky s čokoládou a uvnitř ještě s vaječňákem

Rakvičky s čokoládou a uvnitř ještě s vaječňákem. U nás doma nevydrží ani den. Autor: Haanka

Recept Rakvičky s čokoládou a uvnitř ještě s vaječňákem

Suroviny

4 ksžloutky
150 gcukru moučka
1 lžičkavanilkoveho cukru
pár kapek citr. šťávy
olej na vymazání formiček
šlehačka
vaječňák
čokoláda

Postup přípravy

  1. Nejdřív si pořádně vymažu formičky olejem, chce to opravdu pořádně! (ja stříkala olejem ve spreji).Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pak si vyšlehám všechno dohromady do husté bílé pěny, musí to zvětšit objem.
  3. Cukr. pytlíkem stříkám těsto do formiček jen do půlky..Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Do rozehřáté trouby na 150 dám plech s formičkama a peču dokud těsto nevyběhne, pak ztlumím na 90 a peču dokud nejsou tmavší kraje a jednu na zkoušku vyndám.
  5. Jde to vyndat krásně jen nehtem. Z dávky mám 12 kusů. Plním je tak, že navrchu udelám malinkou dírku a vyleju tam trošku koňáčku. Na vrch šlehačku a rakvičku namočím do čokošky :)Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Můj blog s Naty: Pečení všeho druhu ORIGINAL