NejRecept.cz Dezerty Koláče Recept na domácí likérové špičky
Recept na domácí likérové špičky
Recept na domácí likérové špičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena B.

Včera jsme s manželem vyzkoušeli recept na likérové špičky, které nám při první ochutnávce velmi zachutnaly. Pro základ jsme použili větší kulaté piškoty zakoupené v Lidlu, což nám ušetřilo práci s pečením. Tyto piškoty byly následně namočeny do čokolády, aby zůstaly pevné a neabsorbovaly krém. Krém jsem připravila já, a pro jistotu jsem středy piškotů také potřela, aby z nich likér nevytékal. Při formování špiček manžel vytvářel komínky, které jsem poté upravila a ukládala na tác s pečícím papírem do chladničky či mrazáku, aby se udržely vzpřímené. Naplnění špiček vaječným likérem zajistil manžel, po čemž jsem špičky uzavřela a dala je zchladit. Po ztuhnutí jsem špičky opět namočila do čokolády. Tento podrobný postup jsme si rozepsali, jelikož nám jako začátečníkům výroba špiček takto přišla jednodušší. Co se týče chuti, výsledek je vynikající. Autor: Alena B.

NejLucka NejLucka    ·   28.3.2024

Recept na domácí likérové špičky

Včera jsme s manželem vyzkoušeli recept na likérové špičky, které nám při první ochutnávce velmi zachutnaly. Pro základ jsme použili větší kulaté piškoty zakoupené v Lidlu, což nám ušetřilo práci s pečením. Tyto piškoty byly následně namočeny do čokolády, aby zůstaly pevné a neabsorbovaly krém. Krém jsem připravila já, a pro jistotu jsem středy piškotů také potřela, aby z nich likér nevytékal. Při formování špiček manžel vytvářel komínky, které jsem poté upravila a ukládala na tác s pečícím papírem do chladničky či mrazáku, aby se udržely vzpřímené. Naplnění špiček vaječným likérem zajistil manžel, po čemž jsem špičky uzavřela a dala je zchladit. Po ztuhnutí jsem špičky opět namočila do čokolády. Tento podrobný postup jsme si rozepsali, jelikož nám jako začátečníkům výroba špiček takto přišla jednodušší. Co se týče chuti, výsledek je vynikající. Autor: Alena B.

95 min
Čas přípravy
Suroviny

Základ:

podle potřeby
kulaté piškoty

Krém:

65 g
krystalový cukr
50 g
zlatý klas nebo vanilkový pudink
1/2 bal.
vanilkový cukr
350 ml
mléko
150 g
máslo
150 g
hera
20 g
kakao

Vaječný likér:

200 g
salko
50 ml
rum

Poleva:

75 g
Iva
170-180 g
čokoláda
trochu
olej
Postup receptu
Vytisknout
95 min
Čas přípravy
  1. Z mléka, vanilkového cukru, zlatého klasu a krystalového cukru uvařím hustou kaši.
  2. Zvlášť vyšlehám máslo, heru, kakao a smíchám s vychladlou kaší.
  3. Přeložím do cukrářského sáčku se speciální špičkou na špice a stříkám na piškoty, které jsme předem potřela čokoládou, aby do nich nevsákala náplň. Odložíme do chladničky ztuhnout.
  4. Dovnitř dáme likér, uzavřeme a dáme znovu ztuhnout do chladničky.
  5. Po ztuhnutí namočíme do čokoládové polevy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář