NejRecept.cz Dezerty Moučníky Řezy Caffé latté
Řezy Caffé latté
Recept Řezy Caffé latté
Foto: rebeka

Fenomenální kávové řezy s bohatou šlehačkou. Autor: Naďa

rebeka    ·   21.11.2015

Řezy Caffé latté

Fenomenální kávové řezy s bohatou šlehačkou. Autor: Naďa

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na korpus:

6 ks
vajec
120 g
moučkového cukru
120 g
polohrubé mouky
2 lžíce
kakaa
1 lžíce
kypřícího prášku do pečiva
8 lžic
vroucí vody
3 lžičky
rozpustné kávy
2 lžíce
oleje

Na krém:

500 ml
mléka
2 bal.
pudinky Caffé Latte Premium (Dr.Oetker)
3 lžíce
moučkového cukru
3 lžíce
krupicoého cukru
2 lžičky
rozpustné kávy (v sypkém stavu)
200 g
másla
2 lžíce
rumu
200 g
husté krémovité smetany Créme fraiche nebo jiné s min. obsahem tuku 16%

A ještě:

2 kelímky
40% smetany ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a horkou kávou. Mouku s kakaem a kypřícím práškem prosijeme a společně s olejem po částech přidáváme k tekuté směsi.
  2. Plech s vyšším okrajem (35 x 25 cm) vysteleme pečícím papírem, který ještě postříkáme olejem ve spreji a těsto stěrkou rovnorměrně rozetřeme. V troubě vyhřáté na 180 st. pečeme cca 10 minut. Na mřížce necháme zcela vychladnout.
  3. V mléce uvaříme pudinky spolu se 3 lžícemi krupicového cukru a necháme zchládnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a kávou (sypký stav) do pěny. Pak po částech přidádáme chladný pudink, kysanou smetanu a rum. Šleháme dohladka.
  4. Tento krém naneseme na chladný korpus a cukrářskou kartou nebo dortovým nožem uhladíme doroviny.
  5. Šlehačky vyšleháme dotuha a naneseme na krém. Necháme ztuhnou v lednici.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář