NejRecept.cz Dezerty Moučníky Řezy Horizont se šlehačkou
Řezy Horizont se šlehačkou
Recept Řezy Horizont se šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Loo

Výborné řezy z bílého a tmavého těsta, plněné sladkým mléčným krémem. Vrch zdobený šlehačkou. Delikatesa!

Loo    ·   25.2.2015

Řezy Horizont se šlehačkou

Výborné řezy z bílého a tmavého těsta, plněné sladkým mléčným krémem. Vrch zdobený šlehačkou. Delikatesa!

Suroviny

Tmavé těsto:

25 dkg
polohroubé mouky
1
celé vejce
1 dcl
mléka
1/2 balíčku
prášku do pečiva
1 lžíce
oleje
2 dkg
kakaa
8 dkg
cukru

Světlé těsto:

5
vajec
4 lžíce
vody
15 dkg
cukru
15 dkg
polohroubé mouky
1/2 balíčku
prášku do pečiva
1 polévková lžíce
citrónové šťávy

Krém:

5 dcl
mléka
4 lžíce
hladké mouky (vrchovaté)
25 dkg
másla nebo margarínu
20 dkg
cukru
1 balíček (10g)
vanilkový cukr (Bourbon)

Šlehačka:

2,5 dcl
smetany ke šleháni
1 balení
stužovače šlehačky (SmetaFix Dr. Oetker)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hnědé těsto:  Vejce, mléko a olej smíchame dohromady, přidáme sypké suroviny - cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto rozdelíme na polovinu a pečeme samostatne na papíru na 180 stupňů po dobu 7-8 minut.
  2. Světlé těsto:  Žloutka oddelíme od bílku. Bílka vyšleháme s citrónovou šťávou, postupně přidávame cukr. Vyšleháme do husté pěny, snížime otáčky na mixéru, přidáme lžíci vody a pak po jednom žloutku. Mouku smíchame s práškem do pečiva a už jen vařeškou vmíchame do směsi. Těsto rozdelíme na polovinu a pečeme samostatne na papíru - 180 stupňů po dobu asi 15-20 minut.
  3. Krém: Z mléka a mouky uvaříme hustý pudink, odstavíme s plotny a do ješte vroucího přidáme máslo, míchame do rozpuštění, postupně přimíchame cukr a vanilku.
  4. Krém rozdělíme na 4 části. Tmavé těsto potřeme čtvrtinou krému, přikryjeme svétlým těstem, znova krém, světlé těsto, krém, navrch tmavé tésto, ktoré potřeme zbylým krémem. Navrch navrstvíme dotuha vyšlehanou šlehačku se stužovačem. Můžeme posypat čokoládovymi hoblinkami. Dobrou chuť.

Zdroj: Nassolo

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář